CE ESTE AHCC?

AHCC (Active Hexose Correlated Compound – Compuşi Activi Asociaţi Hexozei) este extractul obţinut prin cultivarea miceliilor de basidiomicete (ciuperci la care sporii se formează în exterior, pe basidii) în rezervoare mari pe o perioadă lungă de timp. Deşi până acum a fost dificilă cultivarea pe termen lung a miceliilor acestor ciuperci, extractul de AHCC a fost obţinut prin efectuarea întregului proces sub forma unor culturi păstrate în condiţii de asepsie.

AHCC acționează ca modificator de răspuns biologic (BRM): stimulează şi întăreşte capacitatea pacienţilor de a se vindeca de cancer.
Cancerul are la origine imunitatea scăzută a pacientului, pe fondul căreia diferite celule se modifică şi devin celule canceroase. Cu alte cuvinte, se poate spune despre cancerul că este o boală a sistemului imunitar. În tratamentul cancerului este necesară vindecarea anomaliilor care s-au dezvoltat în sistemul imunitar.

Deşi chimioterapia este considerată ca fiind un tratament puternic și eficient, ea are o serie de efecte secundare, şi anume: pacienţii suferă de greaţă, vărsături, pierderea părului, scăderea poftei de mâncare, deficienţe în funcţionarea ficatului şi scăderea numărului de globule albe şi globule roşii din sânge.
AHCC ţine sub control aceste efecte secundare şi, pe lângă faptul că facilitează utilizarea eficientă a chimioterapiei, îmbunătăţeşte starea generală a pacienţilor şi calitatea vieţii lor. Este considerat foarte util pacienţilor în efectuarea fără efort a tratamentului.

Cancerexcancerex

Informații generale

Producție:

Uzina de producţie a obţinut certificatul HACCP-9000, care este o combinaţie a standardelor internaţionale ISO 9001 pentru asigurarea calităţii şi standardelor HACCP internaţionale pentru igiena produselor alimentare, care vizează consolidarea igienei alimentare şi controlul calităţii.
În general, deoarece produsele alimentare de sănătate obţinute din basidiomicete (ciuperci) conţin ingrediente naturale, conţinutul lor poate varia în funcţie de tipul produsului.
În acelaşi timp, din moment ce managementul aprofundat se realizează începând din momentul de producţie, calitatea AHCC este menţinută şi acest lucru este una dintre diferenţele majore faţă de alte produse. Mai mult, AHCC este fabricat doar de Amino Up Chemical Co. Ltd., care are fabrici în întreaga lume.

Compoziţie:

În general, deşi β-glucan este compusul de bază al produselor din ciuperci, prin metoda unică de producţie în AHCC se obţin elemente care nu pot fi întâlnite la alte produse.

Principalul component al AHCC este α-glucan acetilat.

α-glucan acetilat are o masă moleculară comparativ mai mică (masă moleculară medie de aproximativ 5000) şi, deoarece masa moleculară a β-glucan este de la zece mii până la jumătate de milion, α-glucan este mai uşor de absorbit decât β-glucan. Pe lângă acesta, în AHCC sunt incluse diferite elemente obţinute din cultivarea şi reacţia de fermentare a basidiomicetelor.

În cazul AHCC, miceliile basidiomicetelor sunt cultivate pe o perioadă mai lungă de timp şi conţin elementele speciale ale AHCC, obținute prin reacţia enzimelor produse din basidiomicete cu diferite elemente.

În componența AHCC este confirmată existenţa mai multor elemente noi diferite α-glucan parţial acetilat.

Siguranţă:

Miceliile de basidiomicete au fost consumate în mod regulat de mai mult timp. Acestea reprezintă materia primă utilizată în AHCC şi siguranţa lor este certificată de experienţa legată de consumul larg.

Teste unice de administrare orală, teste de toxicitate repetate timp de 4 luni, teste de mutagenitate efectuate pe şobolani şi teste de siguranţă realizate în condiţii normale pe fiinţe umane sănătoase (faza I) confirmă că AHCC este non-toxic și este sigur ca produs alimentar.

În plus, de la introducerea sa pe piaţă în anul 1989, nu au fost raportate efecte adverse de către consumatori.


Efectele benefice:

  • activarea imunității;
  • reducerea efectelor secundare în cazul chimioterapiei;
  • apărare împotriva infecțiilor;
  • au fost raportate efecte antidiabetice.

Putere de vindecare:

În Japonia, AHCC este folosit ca produs alimentar și a primit aprobarea FDA (Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA) pentru utilizarea ca aliment funcţional în China, Thailanda şi Coreea de Sud.
În urma testelor efectuate, instituția similară din Coreea de Sud (KFDA) a aprobat următorul rezultat: „ajută la îmbunătăţirea biofilaxiei, dar este necesară verificarea acestor rezultate prin studii efectuate pe subiecţi umani“.

În plus, AHCC nu numai că oferă beneficii la pacienţii cu cancer non-operabil sau cancer cronic progresiv, dar ajută și la menţinerea funcţiilor organismului, chiar dacă pacientul nu afişează nicio ameliorare din punct de vedere medical. AHCC ajută pacienţii să trăiască o viaţă echilibrată psihologic şi social. Cu alte cuvinte, rolul important al tratamentului este să menţină o asemenea stare a pacientului încât el/ea să poată duce o viaţă de calitate.
În termen de 2 săptămâni după începerea folosirii capsulelor AHCC, pacienţii resimt ameliorări în calitatea vieţii, și anume: îmbunătăţirea apetitului, normalizarea somnului, scăderea pierderii părului.

Recomandat în:

Hepatite, mielom, rabdomiosarcom, cancer hepatic, gastric, colo-rectal, mamar, tiroidian, ovarian, testicular, prostatic, oro-faringian, renal, pancreatic, infecții cu HIV, diabet zaharat, boli cardiace, expuneri la stres prelungit, activități în mediu toxic.

Cum acționează AHCC?

Globulele albe numite celule „natural killer“ (NK) pot deţine cheia în privinţa stopării răspândirii cancerului. Descoperite în 1980, celulele NK sunt recunoscute ca fiind apărarea de primă linie a sistemului imunitar împotriva cancerului, virusurilor şi a altor agenţi patogeni. La persoanele sănătoase, celulele NK ucid în mod obişnuit celulele canceroase cât timp tumorile sunt microscopice şi înainte ca acestea să fie detectabile.

Din 1986, au fost publicate 29 de studii ştiinţifice care arată că folosirea AHCC poate creşte de mai multe sute de ori funcţia globulelor NK de distrugere a celulelor canceroase.

Printre beneficiile utilizării AHCC, conform experienţei majorităţii pacienţilor cu cancer obţinută în cursul mai multor studii clinice umane, figurează şi îmbunătăţirea substanţială a funcţionării macrofagelor, un alt tip de celule albe citotoxice din sânge, care elimină fragmentele de ţesut rămase în urma distrugerii celulelor. Macrofagele atacă direct celulele care cauzează boala şi prezintă antigenii care stimulează producerea de anticorpi de către globulele albe.

AHCC ajută, de asemenea, la creşterea producţiei de citokine specifice, „mesageri“ chimici ai sistemului imunitar. Acestea includ: